Prevenirea răspândirii virusului Covid-19 în comuna Cărpineni

Prevenirea răspândirii virusului Covid-19 în comuna Cărpineni

28
DISTRIBUIȚI

În scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19, Primăria comunei Cărpineni întreprinde mai multe măsuri, începând cu informarea continuă a cetățenilor despre deciziile Comisiilor pentru Situații Excepționale până la lucrări de dezinfectare a străzilor cu soluție de hipoclorit de sodiu și asistența persoanelor aflate în autoizolare, carantină și a persoanelor cu vârsta mai mare de 63 de ani în efectuarea cumpărăturilor și alte necesități.

Conform deciziilor Comisiilor pentru Situații Excepționale, începând cu data de 25 martie 2020, se interzice persoanelor cu vîrsta mai mare 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția deplasărilor în interes de serviciu, deplasarea pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată, deplasarea pentru alte motive justificate, de ex. decesul unui membru al familiei sau alte necesități stringente; se interzice aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement; se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere, iar începând cu data de 27 martie 2020 se interzice aflarea în locuri publice în grupuri mai mari de 3 persoane (cu excepția grupurilor constituite din membrii familiei de gradul I-II. Persoanele care se află în afara domiciliului sunt obligate să dețină asupra sa un act de identitate sau un alt înscris care confirmă identitatea persoanei.

În această perioadă vor activa doar magazinele alimentare, farmaciile, unitățile de comerț a produselor igienice, agricole specializate care comercializează semințe, furaje și alte produse agricole, unitățile care prestează servicii funerare, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul Covid-19. Actele de identitate și de stare civilă se vor elibera doar de filiala Hâncești a Agenției Servicii Publice.

Începând cu 1 aprilie 2020, Oficiul poștal va asigura distribuirea la domiciliu a pensiilor, alocațiilor sociale și altor prestații sociale pentru beneficiarii de pensii și persoane vârstnice.

Mai jos vedeți articole în presă despre măsurile întreprinse de Primăria comunei Cărpineni pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

  1. TV 8- În comuna Cărpineni din Hîncești străzile vor fi dezinfectate cu stropitori agricole;
  2. Ziarul Național- Deciziile luate de Primăria Cărpineni, după ce spitalul din localitate a fost ÎNCHIS, iar medicii – plasați în carantină;
  3. Știri.md- Primarul de Cărpineni a decis să dezinfecteze toate drumurile din sat.