Proiectul „Sate mai curate în raionul Hîncești”- „Rețea rurală transfrontalieră pentru un...

Proiectul „Sate mai curate în raionul Hîncești”- „Rețea rurală transfrontalieră pentru un mediu ambiant curat”

91
DISTRIBUIȚI

Proiectul „Sate mai curate în raionul Hîncești” este parte a Proiectului „Rețea rurală transfrontalieră pentru un mediu ambiant curat”, implementat de Primăria com. Cărpineni, ONG Speranța din s. Cărpineni și orașul Chechelnik, regiunea Vinița, Ucraina. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC).

Locuitorii din Cărpineni, Mingir, Negrea, Sofia și Voinescu vor avea un serviciu modern de salubrizare și sate mai curate. Administrațiile locale și băștinașii și-au unit eforturile pentru ca oamenii să scape de gunoiștile neautorizate tot mai mari ce afectează mediul înconjurător și frumusețea locurilor natale.

În prezent, Întreprinderea Municipală ”Cărpineni Servicii” nu este dotată cu tehnică modernă corespunzătoare pentru a face față cerințelor. Asta în condițiile în care doar în satul Cărpineni se prestează servicii de evacuare a deșeurilor pentru 400 de gospodării și 110 agenți economici, iar cele două tractoare de care dispune întreprinderea reușesc cu greu să colecteze deșeurile de două ori în lună. Situația este și mai gravă în cazul satelor Mingir, Negrea, Sofia și Voinescu, care nici măcar nu dispun de servicii specializate de evacuare a deșeurilor.

Mai multe detalii despre acest proiect găsiți aici.

Video.