Sistemul de alimentare cu apă potabilă a localității

Sistemul de alimentare cu apă potabilă a localității

21
DISTRIBUIȚI

Sistemul de alimentare cu apă a localității Cărpineni a fost construit în perioada anilor 2007 – 2018 în cinci etape. În prezent sistemul de alimentare cu apă potabilă este compus din 107,5 km apeduct, 3 stații de pompare, 5 rezervoare cu capacitatea totală de peste 600 m cubi de apă.
După implementarea ultimei etape, pentru sectoarele Bucos și Vărzăreasa, 2069 de gospodării și toate instituțiile sociale sunt conectate la sistemul de alimentare cu apă, valoarea totală a investiției (2007 – 2018) fiind de 24,8 milioane MDL.
Intervenția în sectoarele Bucos şi Vărzăreasca (2017-2018) a extins sistemul de alimentare cu apă cu încă 19 km de rețea și asigură accesul la un serviciu sigur de alimentare cu apă pentru încă 446 gospodării. Valoarea investiției – 8,8 milioane MDL. Contribuția a constituit:

  • contribuția ApaSan – 6.965.500 MDL (80%),
  • contribuția cetățenilor – 1.214.500 MDL (13%),
  • APL – 620.000 MDL (7%).

Extinderea sistemului de alimentare a fost realizată cu suportul financiar al Agenției Elveției pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), a Agenției Austrice pentru Dezvoltare în cadrul proiectului Elveției de Apa şi Sanitație în Moldova (ApaSan).

Imaginea reprezintă situația lunii noiembrie 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmează a fi implementată etapa nr. VI, care prevede alimentarea cu apă potabilă a Sectorului Topor, Sectorului Boris Glavan II, instalarea pompelor și aducțiunii de la sectorul Bucos. Pentru mărirea fiabilității sistemului de alimentare cu apă potabilă și implementarea aceste etape, Primăria comunei Cărpineni este în căutare de resurse financiare. Pentru finalizarea etapei nr. VI, este necesar de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Vedeți mai jos articole în presă despre lansarea sistemului de alimentare cu apă potabilă a satului Cărpineni, care a coincis cu finalizarea etapei a V de construire a apeductului:

Peste 2000 de gospodării din comuna Cărpineni au fost conectate la apeduct

Comuna Cărpineni din Hâncești conectată în totalitate la apeduct: „O mai mare bucurie nu poate fi!”

Încă peste 2000 de locuitori ai comunei Cărpineni, raionul Hânceşti au fost conectaţi la apeduct

VESTE BUNĂ! Peste 2.000 de locuitori din comuna Cărpineni au fost conectaţi la apeduct